Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στο Μάνο Λοΐζο «Η μέρα εκείνη δεν θ? αργήσει».

Σάββατο 18 Μαΐου 2013       Λαζαράκειο  Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

Ένα εξαιρετικό μουσικό ταξίδι με 30 περίπου τραγούδια του Μάνου Λοΐζου. Μια ξεχωριστή βραδιά με ήχους και νότες που συγκλόνισαν το κοινό, που πολλές φορές σιγοτραγούδησε μαζί με τους τραγουδιστές  και τους μουσικούς των «Χρωμάτων της Ήλιδας» και  τους 34 χορωδούς μαθητές του σχολείου.

«Το 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας θεωρώντας ότι το σχολείο δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην παροχή γνώσεων, συνεργάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την ορχήστρα « Τα Χρώματα της Ήλιδας» . Με την εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετέχουν χορωδιακά 36 μαθητές του σχολείου μας, επιδιώκεται να γνωρίσουν οι μαθητές αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο τους Έλληνες Δημιουργούς και το καλό ποιοτικό τραγούδι» δήλωσε ο κος Γεωργακής Γεώργιος Διευθυντής του σχολείου στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε στον χώρο του σχολείου εν όψει της συναυλίας.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας του σχολείου είχε αναλάβει η καθηγήτρια κ. Κωστοβασίλη Τασία και την τεχνική υποστήριξη της μουσικής παράστασης οι καθηγήτριες κ. Δώρα Ντυμένου και κ.Άννα Γεωργακοπούλου.

Στο Λευτέρη Παπαδόπουλο με τίτλο « Όλες του κόσμου οι Κυριακές».

Κυριακή  13  Μαΐου 2012    Λαζαράκειο Δημοτικό Θέατρο Αμαλιάδας

25 χορωδοί  μαθητές του  1ου  Γυμνασίου Αμαλιάδας και η ορχήστρα « Τα Χρώματα της Ήλιδας» ένωσαν τις δυνάμεις τους και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, την Κυριακή 13  Μαΐου 2012. Μια υπέροχη βραδιά, αφιερωμένη στον στιχουργό- ποιητή και δημοσιογράφο Λευτέρη Παπαδόπουλο με τίτλο « Όλες του κόσμου οι Κυριακές».

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΛΑΖΑΡΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Η Χορωδία και η ορχήστρα του σχολείου μας, πλαισιώνει καλλιτεχνικά τις σχολικές γιορτές ,που οργανώνονται κάθε χρόνο για τις εθνικές επετείους και την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, έχει καθιερωθεί η πραγματοποίηση μουσικής εκδήλωσης,  με πρωταγωνιστές τους μικρούς ταλαντούχους  « ανερχόμενους»  μουσικούς , τραγουδιστές και χορευτές του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ερμηνεύουν, σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια , αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και ξεσηκώνοντας  παρευρισκόμενους μαθητές και καθηγητές.

Tην Παρασκευή 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο η μουσική χορευτική εκδήλωση του σχολείου μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε στην εκδήλωση  «Πανηγύρι επιστήμης και τεχνολογίας» που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν.Ηλείας  με θέμα

"Έκθεση-βράβευση επιστημονικών και τεχνολογικών εργασιών και κατασκευών μαθητών", το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 στον Πύργο Ηλείας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας για τα έργα τους!

 

Γιατί γιορτάζουμε το '21;

Η οργάνωση της φετινής σχολικής γιορτής, μας δημιούργησε προβληματισμό και ερωτήματα όπως: γιατί κάνουμε τις σχολικές γιορτές, τι μπορούν να μας προσφέρουν; Αναμφισβήτητα ο προσδιορισμός του σκοπού των σχολικών γιορτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία τους.

Η θεατρική-μουσική παράσταση "Ξύπνα Ραγιά" είναι διασκευή,για σχολικές γιορτές, του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη " Το μεγάλο μας Τσίρκο" που ανέβηκε το καλοκαίρι του 1973 στα χρόνια της δικτατορίας.

Η οργάνωση της φετινής σχολικής γιορτής, μας δημιούργησε προβληματισμό και ερωτήματα όπως: γιατί κάνουμε τις σχολικές γιορτές, τι μπορούν να μας προσφέρουν; Αναμφισβήτητα ο προσδιορισμός του σκοπού των σχολικών γιορτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία τους.Η θεατρική-μουσική παράσταση "Ξύπνα Ραγιά" είναι διασκευή,για σχολικές γιορτές, του θεατρικού έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη " Το μεγάλο μας Τσίρκο" που ανέβηκε το καλοκαίρι του 1973 στα χρόνια της δικτατορίας.

... δι' ελέους και φόβου περαίνουσα την των τοιούτων παθημάτων κάθαρσιν

Ο Αριστοτέλης απέδωσε με εύστοχη λιτότητα την επίδραση του θεάτρου της εποχής του, της τραγωδίας συγκεκριμένα, στη διάνοια και την ψυχή του θεατή.

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημερωθείτε για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους.

Περισσότερα

1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Καλαβρύτων & Γορτυνίας
Αμαλιάδα  27 200

τηλ: 26220 24354
26220 28688
fax: 26220 28622
email: mail@gym-amaliad.ilei.sch.gr