Το Σχολείο

Tο 1ο Γυμνάσιo βρίσκεται στην Αμαλιάδα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του νομού Ηλείας, στη συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Γορτυνίας.

Είναι το πρώτο Γυμνάσιο που λειτούργησε στη πόλη, ως Γυμνάσιο Αρρένων Αμαλιάδας και σήμερα είναι το μεγαλύτερο γυμνάσιο της πόλης σε αριθμό μαθητών και καθηγητών.

Ωρολόγιο Πρόγραμμα - Ωράριο Σχολείου

Ωράριο Λειτουργίας

Το ωράριο λειτουργίας με τα διαλείμματα του σχολείου.

Προσωπικό Σχολικού Έτους 2012-2013

Κατάλογος του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας για το σχολικό έτος 2012-2013.

Περί του Ιστοτόπου

Η δημιουργία και η λειτουργία του δικτυακού τόπου του 1ου Γυμνασίου Αμαλιάδας εξυπηρετεί κυρίως τους παρακάτω σκοπούς:

  • την προβολή παλαιών και νέων δραστηριοτήτων μαθητών και καθηγητών του σχολείου.
  • την σταδιακή ανάρτηση εκπαιδευτικού και διδακτικού υλικού, ώστε οι μαθητές που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να μπορούν να εργαστούν πάνω στα μαθήματά τους μέσω της σχολικής ιστοσελίδας.

Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε το Σχολικό Έτος 2010-2011 από τον κ.Μπόκο Αλέξανδρο, ΠΕ19 Πληροφορικής, και συντηρείται από το Σχολικό Έτος 2011-2012 από την κ.Άννα Γεωργακοπούλου, ΠΕ07 - Γερμανικής Φιλολογίας.


Παρατηρήσεις και επισημάνσεις ευπρόσδεκτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου ( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ).

Προσωπικό Σχολικού Έτους 2010-2011

Κατάλογος του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας για το σχολικό έτος 2010-2011.

Προσωπικό Σχολικού Έτους 2011-2012

Κατάλογος του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί στο 1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας για το σχολικό έτος 2011-2012.

Εργαστήριο Τεχνολογίας

Στο χώρο του νέου κτιρίου λειτουργεί εργαστήριο τεχνολογίας.

Στην  Α? τάξη του Γυμνασίου γίνεται μελέτη και κατασκευή διαφόρων τεχνολογικών θεμάτων από τις ενότητες :

α. εργαλεία- μηχανές

β. ενέργεια- ισχύς

γ. μεταφορές- επικοινωνία

Εργαστήριο Βιολογίας

Από το 2000 εξοπλίστηκε με την συμβολή του ΕΚΦΕ Ν.ΗΛΕΙΑΣ,γονέων και μαθητικών συμβουλίων, και λειτουργεί το εργαστήριο βιολογίας. Στον χώρο του εργαστηρίου,εκτός από τους μαθητές του δικού μας σχολείου, έχουν φιλοξενηθεί και μαθητές άλλων σχολείων πραγματοποιώντας εκπαιδευτικές επισκέψεις καθώς επίσης και καθηγητές γυμνασίων και λυκείων του νομού παρακολουθώντας εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Η λειτουργία αυτού του εργαστηρίου έχει σαν αποτέλεσμα την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την βιολογία, την εξάσκησή τους στην χρήση οργάνων και συσκευών, ενώ μέσω των πειραμάτων, αναζητούν απαντήσεις εκεί που η απλή παρατήρηση δεν μπορεί να δώσει.

Αποκτούν την ευκαιρία να αναπτύξουν ( ως μικροί ερευνητές) πρωτοβουλίες, να αξιοποιήσουν τις ικανότητες και τις δεξιότητες τους, εργαζόμενα μόνα τους ή με τους συμμαθητές τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους παράγοντες που με βοήθησαν, και ιδιαίτερα την κ. Φάσσου Αδαμαντία για την οικονομική και υλική της βοήθεια.

Η καθηγήτρια ΚΩΣΤΟΒΑΣΙΛΗ ΑΝ.

 

Εργαστήρι Εικαστικών Σπουδών

Το εργαστήριο εικαστικών του 1ου  Γυμνασίου Αμαλιάδας λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2003 -2004 στον χώρο των παλαιών αποδυτηρίων του γυμναστηρίου του σχολείου κι αυτό έγινε κυρίως χάρη στις προσπάθειες των μαθητών που αμέσως αγκάλιασαν την ιδέα και εργάστηκαν εθελοντικά για το σκοπό αυτό. Για να στηθεί το εργαστήριο οι τότε μαθητές δημιούργησαν και προώθησαν ημερολόγιο εξασφαλίζοντας με τα έσοδα την υποδομή του εργαστηρίου, αλλά κι εργάστηκαν στις διάφορες εργασίες που ήταν απαραίτητες για την δημιουργία και την λειτουργία του.

Το εργαστήριο δούλεψε μέχρι το 2008 όπου μετά τον σεισμό κρίθηκε ακατάλληλο το κτίριο του γυμναστηρίου και αναγκαστήκαμε, με μεγάλη απογοήτευση, να αναστείλουμε την λειτουργία του και να αποχωρήσουμε από αυτό. Οι διάφορες προσπάθειες που έγιναν τα επόμενα χρόνια να στηθεί ξανά το εργαστήριο απέτυχαν λόγω έλλειψης χώρων, αλλά κυρίως λόγω της φιλοσοφίας της απόστασης που κρατά το δημόσιο σχολείο από την καλλιτεχνική εκπαίδευση με το πρόγραμμά και την υποδομή του.

Το έτος 2011 ξαναστήθηκε το εργαστήριο στον 2ο όροφο του νέου κτιρίου του σχολείου αλλά κι εκεί δεν μπόρεσε να στεριώσει αφού οι πληγές του σεισμού δεν έχουν κλείσει ακόμα κι η υγρασία μας ανάγκασε να εγκαταλείψουμε κι αυτόν τον χώρο το 2012 και να μεταφερθούμε στο ισόγειο του κτιρίου, όπου επιτέλους καταφέραμε με την βοήθεια της διεύθυνσης του σχολείου να το εγκαταστήσουμε στον πιο κατάλληλο μέχρι τώρα χώρο και να λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Από τότε και κάθε χρόνο το εργαστήριο αυξάνει την υποδομή του (όργανα, σχήματα, αντικείμενα προς σχεδίαση, διαδραστικός πίνακας ) και μπορεί μέσα από την λειτουργία του να εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό την εκπαιδευτική διαδικασία σε σχέση με την εικαστική παιδεία και την καλλιτεχνική εκπαίδευση γενικότερα. Στον χώρο του στεγάζει τις πρόβες της χορωδίας και των μουσικών σχημάτων του σχολείου αλλά και γενικότερα υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία αφού χρησιμοποιείται σαν εκθεσιακός χώρος, αίθουσα προβολών κι άλλων δραστηριοτήτων του σχολείου.

Τα αναλώσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται  (εκτός από το βιβλίο των εικαστικών, το υπουργείο δεν έχει καμιά πρόβλεψη για οτιδήποτε άλλο σε ένα κατ? εξοχήν εργαστηριακό μάθημα όπως αυτό των εικαστικών), σε συνεννόηση με τον σύλλογο γονέων των μαθητών και μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήσαμε, αγοράζονται από κοινού από αυτούς με αποτέλεσμα το κόστος της δαπάνης για κάθε μαθητή να είναι το ελάχιστο αλλά και να παρέχεται η δυνατότητα να προμηθευόμαστε ποικιλία υλικών για τις εργασίες των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους μέσα από την λειτουργία του εργαστηρίου δίνεται η δυνατότητα το μάθημα των εικαστικών να γίνεται με την χρήση  οπτικοακουστικών και διαδικτυακών μέσων τόσο στο θεωρητικό όσο και στο εργαστηριακό σκέλος του, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες, να πειραματιστούν και να εκπαιδευτούν σε ατομικές και ομαδικές εργασίες, με διάφορα υλικά και τεχνικές όπως ελεύθερο σχέδιο, ζωγραφική, κολάζ, γραφιστική, γλυπτική, χαρτογλυπτική, κατασκευές κ.α.

Επίσης στο εργαστήριο των εικαστικών, με ομάδες μαθητών, γίνεται η σχεδίαση και κατασκευή των σκηνικών για τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας κι η σχεδίαση προσκλήσεων και αφισών για τις διάφορες εκδηλώσεις του σχολείου. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές έρχονται σε επαφή κι αντιλαμβάνονται τους σύγχρονους τρόπους σχεδίασης μέσα από παρουσιάσεις σχεδιαστικών προγραμμάτων και προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας και  μαθαίνουν να  συνεργάζονται μεταξύ τους σε μικρές και μεγαλύτερες ομάδες.

Ο καθηγητής των Εικαστικών

Γεώργιος Χουρχούλης

 

 

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημερωθείτε για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους.

Περισσότερα

1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Καλαβρύτων & Γορτυνίας
Αμαλιάδα  27 200

τηλ: 26220 24354
26220 28688
fax: 26220 28622
email: mail@gym-amaliad.ilei.sch.gr