Το Εργαστήριο Πληροφορικής

Το εργαστήριο Πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου διαθέτει 11 σταθμούς εργασίας για τους μαθητές και ένα εξυπηρετητή για την διαχείριση και τον έλεγχο του τοπικού δικτύου.

Οι σταθμοί εργασίας, αν και παλαιάς πλέον τεχνολογίας, είναι πλήρως λειτουργικοί και εξοπλισμένοι με το κατάλληλο υλικό και λογισμικό για τις ανάγκες των μαθημάτων των τριών τάξεων του Γυμνασίου. Στο χώρο είναι εφικτή η κοινή χρήση εκτυπωτή και σαρωτή, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα βιντεοπροβολών με προτζέκτορα, ένα μέσο που δίνει νέα διάσταση στην εκπαιδευτική εμπειρία και χρησιμοποιείται σε κάθε περίπτωση που οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Το τοπικό δίκτυο του εργαστηρίου έχει επεκταθεί και σε άλλους χώρους του σχολείου (γραφεία διεύθυνσης και συλλόγου καθηγητών) και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους υπόλοιπους χρήστες (πρόσβαση στο διαδίκτυο, υπηρεσίες εκτύπωσης κλπ).

Επιδίωξή μας είναι να συντηρήσουμε ένα πλήρως εξοπλισμένο και ευχάριστο εργαστηριακό περιβάλλον, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιδίδονται απρόσκοπτα στο εκπαιδευτικό τους έργο.

 

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημερωθείτε για την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους.

Περισσότερα

1ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας

Καλαβρύτων & Γορτυνίας
Αμαλιάδα  27 200

τηλ: 26220 24354
26220 28688
fax: 26220 28622
email: mail@gym-amaliad.ilei.sch.gr